Puolijohteiden jakelu kasvaa Euroopassa kaksinumeroisena. Pohjoismaiden markkinat kasvoivat 14,1 prosenttia 184 miljoonaan euroon, kertoo alan puolijohdejakelun DMASS-järjestö. Kovinta kasvu on silti Puolassa, Turkissa, Venäjällä ja Israelissa.
Euroopan puolijohdemyynti päättyi vuoden 2017 toisella neljänneksellä 2,19 miljardiin euroon. Puolijohdeteollisuudessa on enemmän merkkejä kasvusta kuin hidastumisesta. Kasvua oli 17,3 prosenttia viime vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna.
Tulokset ovat peräisin uusimmista European Semiconductor Distribution Market (DMASS) -tilastoista, jossa on mukana yli 80 prosenttia koko alueen myynnistä.
Ensimmäisen puolen vuoden aikana DMASS ilmoitti yli 4,3 miljardin euron konsolidoidusta puolijohdemyynnistä, joka oli 14 prosenttia enemmän kuin vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla.
Myynnin kasvua on tullut lähes jokaiselta teollisuussektorilta, koska elektroniikan käyttäminen näyttää lisääntyvän voimakkaasti lähes kaikilla aloilla.
DMASSin puheenjohtajan Georg Steinbergerin mukaan dynaaminen kasvu viimeisten yhdeksän kuukauden aikana oli ennennäkemätöntä.
”Odotettavissa on, että kasvu jatkuu ainakin vuoden loppuun. Koko vuoden puolijohdemyynniksi, hän arvioi tuleva noin kahdeksan miljardia euroa”, Steinbergerin arvioi
Muistipiirit ja logiikka vetävät
Myynti kasvoi kaikissa tuoteryhmissä, mutta eniten kasvoivat muistipiirit (27,9 prosenttia) ja ohjelmoitava logiikka (27,1 prosenttia).
Suurimman tuoteryhmän muodostavat analogiset piirit kasvoivat 16,7 prosenttia. Kasvu oli hiukan hitaampaa tehoelektroniikassa (13,1 prosenttia) ja optoelektroniikassa (10,2 prosenttia).
Alueellisesti Puola, Turkki, Venäjä ja Israel johtavat kasvu 30 – 40 prosentin luvuilla. Saksan kasvoi 13,7 prosenttia. Pohjoismaiden markkinat kasvoivat 14,1 prosenttia 184 miljoonaan euroon. Suomen kasvuprosenttia ei julkistettu.
Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).
LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA
Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!
https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017