Dimecc käynnistää koneoppimiskoulutuksen

Tutkimus- ja innovaatioyhteisö Dimecc käynnistää syksyllä koneoppimisen täydennyskoulutuksen teollisuudelle. Koulutuksen järjestää Dimecc yhteistyössä Futuricen ja Ely-keskusten kanssa.

Syksyn mittaisessa ja 120 tunnin laajuisessa opintokokonaisuudessa on luvassa tietopaketti koneoppimisen algoritmeista etiikkaan sekä tekoälyprojektin suunnittelusta ja johtamisesta tekoälyn soveltamiseen yrityksen liiketoiminnassa.

Koulutuskokonaisuuden jälkeen osallistujilla on ymmärrys koneoppimisen periaatteista ja metodeista, sekä kyvykkyys tunnistaa ja johtaa koneoppimisen hyödyntämiseen tähtääviä kehitysaktiviteetteja.

Koulutukseen osallistuu yhteensä 34 henkilöä kymmenestä eri yrityksestä. Koulutuksen sisältö on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä Dimeccin yritysosallistujien kanssa.

Tarve valmistavan teollisuuden koneoppimisen täydennyskoulutukselle nousi Dimeccin Intelligent Industry -ekosysteemissä ja ensimmäinen kurssikokonaisuus toteutetaan osana ekosysteemin toimintaa.

”Näemme, että tekoäly ja koneoppiminen tarjoavat merkittäviä uusia mahdollisuuksia liiketoiminnallemme”, kertoo itsekin kurssille osallistuva Ponssen teknologiajohtaja Juha Inberg.

Digitalisointi ja teollinen internet muuttavat Dimeccin mukaan teollisuuden toimintaympäristöä nopeasti. Uudet digitaaliset ratkaisut ovat murtautumassa ulos teknologiasiiloista ja integroitumassa osaksi yritysten keskeisiä toimintoja, kuten tuotekehitystä, tuotantoa ja myyntiä. Tekoäly ja koneoppiminen eivät ole poikkeuksia.

Yhteistyökumppanina koulutuskokonaisuuden toteutuksessa on Futurice. Koulutuksen rahoittaa osallistuvien yritysten lisäksi Ely-keskukset.

Kiinnostus kurssia kohtaan on ollut suurta ja paikat ensimmäiselle toteutukselle varattiin heti. Suuren kysynnän vuoksi uusia toteutuksia on tarkoitus järjestää syksyllä järjestettävän pilotin jälkeen keväällä 2019.

Kuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/