MikroElektronikan uusi avoimen lähdekoodiratkaisu mahdollistaa satojen yrityksen Click-lisäkorttien liittämisen nopeasti Linux-kehitysjärjestelmiin. Helppoutta tuo korttien automaattinen tunnistus. Tarjolla on myös suomalaisen Wirepassin MESH-teknologiaan perustuvat ClickID-radiokortit.
Serbialainen MikroElektronika nyt laajentanut Linuxille laitteisto- ja ohjelmistotukeaan, jonka avulla ratkaisu tunnistaa automaattisesti kaikki siihen liitetyt lisäkortit. Kortin tunnistaminen helpottaa sopivien ajurien automaattista lataamista. Click/microBUS lisäkortit käyttävät liitäntärajapintoja SPI, I2C, UART, PWM ja ADC.
Uusi ClickID-kommunikoi käyttöjärjestelmäytimen kanssa 1-Wire-protokollan avulla. Toiminto tarjoaa tarkat luettelotiedostot aina oheislaitekokoonpanosta käyttöjärjestelmään.
Valmis sovelluskoodi ja käyttövalmiit projektit voidaan asentaa esimerkiksi NECTO Studio Package Managerista, jotka voi ladata joko LibStockista tai MikroElektronikan GitHub-tililtä.
Uuden ClickID lisäksi yhtiö on julkaissut myös uusia Click lisäkortteja, jotka on suunniteltu langattomaan tiedonsiirtoon sekä paikannussovelluksiin. Sellainen on esimerkiksi u-bloxin paikannuspiiriin perustuva ANNA-B41, joka tarjoaa BT/BLE-liitettävyyden sulautetuille järjestelmille. Moduuli tukee Bluetooth 5.1 standardin mukaista paikannusta sekä NFC-tunnistusta.
Tarjolla on myös saksalaisen Würthin toteuttama Wirepas Mesh Protocol -ClickID-radiomoduuli WIRL-PRO2 Thetis, jossa on käytössä suomalaisen Wirepasin langatonta Mesh -yhteyspino ja reititysverkkoprotokolla. Myös BeagleBoard.org-kortteja ja ohjelmistotukea tarjoava kehittäjäyhteisö on innoissaan MikroElekronikan ClickID:stä ja mikroBUS-laajennuksista, jotka otetaan käyttöön kaikissa tulevissa Linux-versioissa.
Lisää: MikroElektronika (LINKKI), ClickID (LINKKI), video (LINKKI, youtube) ja demokirjasto (LINKKI, Github), ANNA-B412 Click-kortti (LINKKI), WirepassClick (LINKKI) ja BeagleBoard.org (LINKKI).