Uusi puolustuskonsortio panostaa uusimpaan teknologiaan

Suomeen on perustettu uusi puolustusalan konsortio Summa Defence, joka aikoo panostaa jäsenyritystensä kautta teknologiseen osaamiseen ja innovaatioiden tuomiseen tuotantoon. Konsortion tavoitteena on kasvaa lähivuosina yli 500 miljoonan euron konserniksi ja listautua vielä vuoden sisään Helsingin pörssiin. Mukaan lähtevien yritysten nimiä konsortio ei ole vielä julkistanut.

Puolustusala on muuttunut viime vuosien aikana. On tärkeää, että Suomessa kehitetään puolustusteollisuutta uudella tavalla koti- ja ulkomaisille markkinoille, jotta puolustusalan kotimaisten tuotteiden ja palveluiden tarjonta on relevanttia ja kysyntä tulee jatkumaan tulevaisuudessakin vakaana.

”Euroopassa on valtava tarve sille, että puolustusala kehittyy, innovoi ja nopeuttaa toimintaansa. Uusi yrityksemme vastaa tähän huutoon ja luo kodin pienille ja keskisuurille suomalaisille puolustusalan yrityksille, jotta nämä voivat kasvaa, kehittyä, kansainvälistyä menestyksekkäästi,” kertoo Summa Defencen toimitusjohtaja Jussi Holopainen.

Perinteisen sotamallien rinnalle ovat tulleet korkean teknologian tiedusteluvälineet, droonit, pitkän kantaman täsmäaseet ja elektroninen sodankäynti. Suomen onkin hyvä varautua tulevaisuuteen uudella tavalla Naton ja EU:n jäsenenä ja Yhdysvaltain tärkeänä kumppanina.

Uuden yrityksen mukaan yhdistämällä suomalaista puolustusalan osaamista ja yrityksiä, voimme parantaa oman maamme turvallisuutta sekä kehittää kansainvälisesti merkittäviä innovaatioita. Yhteistyöllä saavutetaan Summa Defencen Holopaisen mukaan aina enemmän.

”Sota kosketta aina laajasti koko yhteiskuntaa ja rauhan eteen täytyy tehdä yhteistyötä laajalla rintamalla. Kansalaisten kokonaisturvallisuus, väestönsuojelu, huoltovarmuus ja Suomen omavaraisuuden tukeminen ovat toimintamme keskiössä,” viestii myös uuden Summa Defencen perustajaosakas ja hallituksen puheenjohtaja Markku Kankaala.

Uuden yhtiön tavoitteena on voimakas kansainvälinen kasvu ja yhteinen suorituskyvyn maksimointi luotettavien kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Mukaan lähtevien suomalaisten tai kansainvälisten yhteistyötahojen nimiä yritys ei vielä julkista.

Lisää: Summa Defence Oy (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock