Avainpankista entistä turvallisempi

Digitaalisia avaimia voidaan nyt luovuttaa ja palauttaa vuorokauden ympäri oululaisen iLoqin ja Livionin  -avainautomaatilla. Livinon 20  tarjoaa aiempaa  parempaa tietoturvaa digitaalisten avaimien jakeluun asuntojen tai lyhytvuokrauksen käyttäjille.

Uusi iLog by Livion 20 -avainautomaatti tarjoaa ohjelmoituja huoneistoavaimia, jotka voi myös palauttaa automaattiin, kun sitä ei enää tarvita. Avain voidaan myös ohjelmoida ja ottaa käyttöön uudelleen aiempaa helpommin.

Kuva: iLoq by Livion 20 -esittelyvideolta.

Nykyisin iLoqinin avainten hallitsija tilaa avaimet LivionKey Register -web-sovelluksesta, ja automaatti ohjelmoi avaimen tietoliikenneyhteydellä valikoituihin lukitusjärjestelmiin. Samalla siitä lähtee loppukäyttäjälle sähköposti tai tekstiviesti, jossa avauskoodi.

Ohjelmoidun avaimen voi nyt noutaa automaatista paikan päällä, jolloin säästyy aikaa. Lisäksi avainautomaatissa olevat avaimet ovat ohjelmoimattomia, joten tietoturva on aiempiin ratkaisuihin nähden uudella tasolla.

Avainautomaatti on kooltaan pieni ja sen asennus ja määrittely varsin suoraviivaista. LivionKey20-automaattiin mahtuu 20 kappaletta iLoqin S5 -tyyppisiä avaimia.

Automaatti voidaan integroida myös saumattomasti olemassa olevaan varaus- ja pääsynhallintajärjestelmään. Avaimen lisäksi muita laitteita ei tarvita, koska avaimiin ohjelmoidaan oikeat pääsyoikeudet samalla, kun ne luovutetaan asiakkaalle.

Uuden ratkaisun avulla avaimia voidaan luovuttaa ja palauttaa kellon ympäri. Kun käyttäjä syöttää laitteeseen PIN-koodin, laite ohjelmoi avaimen pin-koodiin liitetyillä kulkualueilla. Kulkualueet luodaan iLoq Managerissa. Pääkäyttäjät voivat huolehtia myös avainten hallinnasta hallitusti etänä ja kaikki tapahtumat varmennetaan järjestelmän logitietoihin.

Oululainen iLoq toimii yli 55 maassa, ja sillä on maailmanlaajuisesti yli 1800 yhteistyökumppania. Vuonna 2023 iLoqin liikevaihto oli 141,3 miljoonaa euroa ja sillä on yli 320 työntekijää.  Kokkolalainen Livion on puolestaan kehittänyt laajalti erilaisia avaintenkäsittelytuotteita ja avainhallintajärjestelmiä.

Lisää: iLoq (LINKKI), Livion (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI), esittelyvideo (LINKKI, Youtube) sekä uuden ratkaisun API-ohjelmointirapapinta (LINKKI)

Kuva: iLog by Livion 20