Unikie osti lisää analytiikkaosaamista

Tamperelainen ohjelmistoyhtiö Unikie on ostanut Houston Analyticsin liiketoiminnot. Kaupan kautta Unikie vahvistaa myös data-analytiikan palvelutarjontaansa alan teollisuudelle esimerkiksi uusimmissa IoT-ratkaisuissa.  

Helsinkiläisellä Houston Analyticsillä on yli kymmenen vuoden kokemus työskentelystä pohjoismaisten vähittäiskaupan ja teollisuuden yritysten kanssa. ’’Osaamisemme täydentävät toisiaan erinomaisesti ja tuottavat älykkäitä ratkaisuja ja välitöntä arvoa yhteisille asiakkaillemme”, sanoo Antti Syväniemi, toimistusjohtaja, Houston Analytics.

Yritys on tarjonnut ratkaisuja vähittäiskaupasta raskaaseen teollisuuteen, automatisoidusta asiakasvuoropuhelusta ennakoivaan kunnossapitoon ja työvoiman optimointiin. Viime vuoden lopussa yrityksellä oli 17 työntekijää.

Houston Analyticsin liiketoimintakauppa on osa Unikien strategiaa laajentaa data-analytiikan osaamistaan.  Tulevaisuudessa uudet sensoripohjaiset ratkaisut asettavatkin kokonaan uusia tarpeita data.analytiikalle.

”Sensoreiden ja verkkolaitteiden määrä kasvanut merkittävästi, mikä johtaa kerätyn datan määrän valtavaan kasvuun”, kertoo Unikien liiketoimintajohtaja Jari Mielonen.

Unikie työllistää lähes 600 ohjelmistoalan huippuammattilaista Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Puolassa, Yhdysvalloissa, Arabiemiraateissa ja Virossa.

Kuva: Unikie