Droonit seuraavat Helsingin liikenneruuhkia

Helsingin taivaalla lentää tällä viikolla viisi droonia, jotka seuraavat Länsisataman liikenneruuhkia. Tarkoitus on testata voisiko drooneilla saaduilla tiedoilla olla apua jo vuosia jatkuneisiin ruuhkiin. 

Droonikokeilu toteutetaan Jätkäsaaressa sijaitsevan Länsisataman laivaterminaalin alueen liikenteen ruuhkautumisen ratkaisemiseksi. Kokeilun takana on Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki.

Helsingin Jätkäsaaren yllä lentää tällä viikolla kaikkiaan viisi droonia, jotka keräävät reaaliaikaista dataa eri liikennemuodoista, kuten autoista, busseista, raitiovaunuista, kuorma-autoista, pyöräilijöistä, sähköpotkulaudoista ja jalankulkijoista. Droonit lentävät samanaikaisesti aamu- ja iltapäivän ruuhka-aikoina, laivojen saapumis- ja lähtöaikojen mukaan. Droonit lentävät 16.–20.9. klo 8–10.30 ja 15–17.30 välisenä aikana.

“Droonit tarjoavat uuden näkökulman alueille, joita perinteiset liikenteenseurantajärjestelmät eivät välttämättä täysin kata”, Forum Virium Helsingin projektipäällikkö Eero Jalo kertoo ja lisää: Droonien keräämää dataa hyödynnetään liikkumistapojen analysointiin ja liikenteenhallinnan strategioiden kehittämiseen. data on ratkaisevan tärkeää uusien tekoälypohjaisten liikenteenhallintaratkaisujen ja liikennesimulaatiotyökalujen kehittämisessä.

Taustalla on EU-rahoitteinen, kansainvälinen ACUMEN-hanke, jonka kautta halutaan edistää vastuullisuutta kestävän liikenteen, asukkaiden osallisuuden ja ympäristöystävällisyyden kautta. Hanke tukee vihreää siirtymää ja tehostaa liikenteen sujuvuutta tekoälyratkaisuin.

Lisää: Forum Virium Helsinki (LINKKI)

 Aloituskuva: Kuva esittelyvideolta, Virium Helsinki/Vesa Laitinen,