Manufacturing Performance Days 2025 syventyy tekoälyyn

Suomalaisessa teollisuudessa tekoälyllä tulee olemaan tulevaisuudessa entistä suurempi merkitys, joten alue kiinnostaa myös kaikkia uusia tuotantotekniikoita kehittäviä. Ensi kesänä myös teollisuustapahtuma MPD syventyy tekoälyn mahdollisuuksiin valmistavassa teollisuudessa. Viimeksi vuosi sitten MPD-tapahtuma keräsi Tampereelle noin 600 kävijää.

Manufacturing Performance Days (MPD) on valmistavan teollisuuden kehitystä vauhdittava kansainvälinen seminaaritapahtuma, joka kokoaa yhteen yritysten ylimmän johdon, teknologiapäättäjiä, asiantuntijoita sekä teknologia- ja palveluntarjoajia ympäri maailmaa. MPD sai alkunsa vuonna 2007 vastauksena tarpeeseen saada valmistavan ja digitalisoituvan teollisuuden liiketoiminta- ja teknologiapäättäjät saman pöydän ääreen keskustelemaan tulevaisuuden mahdollisuuksista.

Ensi kesänä Tampere-talolla pureudutaan tekoälyyn valmistavassa teollisuudessa teemalla ”Manufacturing in the Age of AI”.  ”MPD on monipuolinen ja vaikuttava tapahtuma, joka tarjoaa mahdollisuuden keskustella alan edelläkävijäyritysten johdon kanssa ajankohtaisista teemoista. Tuleva tapahtuma kokoaa lähes 800 asiantuntijaa jakamaan kokemuksia tekoälyä hyödyntävistä ratkaisuista, joiden avulla saavutetaan merkittäviä tuottavuusparannuksia”, sanoo Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvola.

Yhdeksännen kerran järjestettävän Manufacturing Performance Days -tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtajana jatkaa konepaja-automaatiota toimittavan Fastemsin toimitusjohtaja Mikko Nyman. ”Haluamme jäsentää aikamme ilmiöitä sekä tarjota käytännön ratkaisuja, joilla parantaa tuottavuutta ja kilpailukykyä jo tänään’’. Nyman sanoo. MPD 2025 -tapahtumassa tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia tarkastellaan käytännönläheisesti ja monipuolisesti, ja yritykset saavat konkreettisia näkökulmia sen hyödyntämiseen.

Fastemsin ja Teknologiateollisuuden lisäksi muita tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat teknologiayhteisö Dimecc, Tampereen yliopisto, Siemens, Top Data Science, Netum ja PipeCloud. Tapahtumaa tukevat Tampereen kaupunki, Tampereen kauppakamari, Suomalais-saksalainen kauppakamari ja eurooppalaiset valmistavan teollisuuden yhteistyöverkostot Manufacture, Cecimo ja A.Sprire.

”MPD on tapahtumakonseptiltaan ainutlaatuinen, koska se tavoittaa päättäjät kattavasti ja se järjestetään kumppanien yhteistyönä”, sanoo tapahtuman järjestelyistä vastaava Harri Kulmala, Dimeccin toimitusjohtaja.

Tekoäly-teemaa tullaan tapahtumassa käsittelemään viidestä näkökulmasta: Miten tekoäly vaikuttaa valmistavaan teollisuuteen? Miten globaali geopoliittinen tilanne kehittyy? Kuinka työ muuttuu? Miten yhdistää sosiaaliset, ekologiset ja taloudelliset näkökulmat? Miten varautua odottamattomaan? Kaikissa viidessä keskusteluteemassa huomioidaan myös eknologia, liiketoiminta ja ihmiset, sekä niiden yhteisvaikutus. Viime vuonna järjestetty MPD houkutteli  Tampereelle noin 600 kävijää.

Lisää: Manufacturing Performance Days ”Manufacturing in the Age of AI” järjestetään Tampere-talossa 4.–5. kesäkuuta 2025. (LINKKI) ja aiemmat MPD-tapahtumaa käsitelleet uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: UT/MPD