Suomalaisen koodin edistäjä -palkinto tietoturvaosaajalle

Tänä vuonna Koodia Suomesta -yhteisön palkinto myönnettiin F-Securen kyberuhkatiedustelun päällikölle ja vaikuttajalle Laura Kankaalalle.  Nuoresta iästään huolimatta Kankaala on ehtinyt tehdä monipuolisesti töitä tietoturva-alalla.

Nykyään Laura Kankaala toimii kyberuhkatiedustelun päällikkönä suomalaisella tietoturvaratkaisuja tarjoavalla F-Securella.

Päivätyönsä ohessa Kankaala on vetänyt tietoturvaan liittyviä podcasteja sekä paljastanut tietoturva-aukkoja Ylen Team Whack – kaikki on hakkeroitavissa -dokumenttisarjassa.

Korona-aikana hän toimi myös kyberasiantuntijoiden vapaaehtoisorganisaatio KyberVPK:ssa, jonka tarkoitus oli auttaa terveydenhuoltoa ja muita kriittisiä toimialoja koronapandemian alla.

Palkittu Kankaala tekee tietoturva-asiantuntijana myös puhujakeikkoja niin Suomessa kuin ulkomailla. Palkintotuomaristo kiittelee Kankaalaa tämän ansiokkaasta työstä tietoturvan yleistajuistamisessa.

Tausta: Koodia Suomesta ry jakaa vuosittain suomalaisen koodin edistäjä -palkinnon henkilölle tai yhteisölle, joka on ansiokkaasti edistänyt alan suomalaista ohjelmistoalaa. Palkinnonsaaja valittiin ehdotuksista, joita Koodia Suomesta ry oli kerännyt jäseniltään ja muilta alan toimijoilta.

Kuva: Koodia Suomesta ry (LINKKI).