Eilen Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla palkittiin vuoden 2024 tärkeimmät tekoälyhankkeet ja toimijat. Vuoden tekoälyteoksi nimettiin suosittu MinnaLearnin ja Helsingin yliopiston Elements of AI-verkkokurssi. Myös tietoliikenne yritykset olivat palkittujen joukossa Nokiasta NTT Docomoon ja Teliaan.
Helsingissä eilen järjestetty AI-gaala kokosi yhteen yli 400 yritysjohtajaa, tekoälyn asiantuntijaa ja innovaattoria juhlistamaan tekoälyn saavutuksia ja kuuntelemaan alan tulevaisuuden mahdollisuuksista. Gaala tarjosi tilaisuuden verkostoitumiseen, vertaisoppimiseen ja nopeaan tiedon siirtoon yrityksiltä toisille ja tulee näin edistämään yhteistyötä ja innovaatioita Suomessa.
Gaalassa palkittua Elements of AI -verkkokurssia tuomaristo piti kurssia yhtenä suurimmista tekoälyyn liittyvistä teoista, joita Suomessa on tehty viimeisen 10 vuoden aikana. Elements of AI:lla on kerännyt yli 1,4 miljoonaa opiskelijaa ympäri maailmaa. Se on onnistunut demokratisoimaan tekoälyosaamista globaalisti ja nostanut Suomen keskeiseksi toimijaksi tekoälyopetuksen kansainvälisessä kentässä, tuomaristo perusteli.
Vuoden 2024 AI-gaalassa palkittiin myös Helsingin yliopiston (FCAI/HIIT) Petri Myllymäki vuoden yhteiskunnalliseksi tekoälyvaikuttajaksi. vuoden tekoälytutkijaksi Arno Solin Aalto-yliopistosta, vuoden luova tekoälytoteutukseksi Helsingin yliopiston Serendip, vuoden tekoälystartupiksi ConfidentialMind Oy ja kaupan-alan optimoinnin tekoälyscaleupiksi Relex Oy.
Lisäksi kuluvan vuoden teollisuustekoälyratkaisuksi nostettiin Nokian, SK Telecomin, NTT:n, NTT Docomon AI-pohjainen 6G-ilmarajapinta ja terveydenhuollosta silmänpohjakameran AI-toteutuksen tehnyt Optomed. Vuoden tekoälykäyttötapaus asiakaskokemuksessa sai F-Securen AI-pohjainen tekstiviestisuojaus ja vuoden datatalousinnovaatio oli Telia Finlandin Crowd Insights, jonka avulla voitiin saada uudenlaista tietoa
Palkintopäätökset teki teknologiavaikuttaja ja WithSecuren Risto Siilasmaan kanssa joukko nimekkäitä tekoälyn ja liike-elämän asiantuntijoita. Ehdokkaita palkintokategorioihin asetettiin yhteensä 139, aina kehittäjistä soveltajiin ja startupeista suuryrityksiin. Taustalla oli myös maaliskuussa perustettu uusi AI Finland -verkosto, jonka tavoitteena on kasbattaa tekoälyn soveltamista ja kehittämistä Suomessa. Mukana on yli 400 yritystä ja alkuvaiheen rahoitus saatiin Teknologiateollisuuden 13,2 miljoonan tekoälyrahoista.
Lisää: Tekoälypalkitut ja AI Finlandin Gaala 23.10.2024 (LINKKI)
Kuva: AI Finland