Yksityinen 5G-verkko kuukausipalveluna

Boldyn Networks tuo yksityisen 5G-verkon kuukausipalveluna. Yrityksen Private 5G as a Service -palvelu saadaan käyttöön  ilman merkittäviä investointeja tai ylläpidon taakkaa. Taustalla on myös suomalaistaustainen yksityisiä 4G- ja 5-verkkoja rakentava ja operoiva Edzcom, joka oli osa kauppaa, jolla Boldyn Networks hankki verkkotoimija Cellnexin maaliskuussa.

Uusimman yrityskaupan myötä Boldyn saa käyttöön yli 50 yksityisen privaattiverkkototeutuksen portfolion Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa.

Nyt Boldyn Networksin tarjoaa yksityinen 5G-verkon (Private 5G as a Service) neljällä erilaisella palvelutasolla, joiden avulla organisaatiot voivat räätälöidä palvelut ja maksaa vain kuukausittain käyttämästään palveluista.

Boldynin tarjoaman 5G-verkkojen palvelutasot ovat innovation, digitalisation, automation ja mission-critical.  Lisäksi palvelupaketit vaihtelevat langattoman teknologian käyttämisestä 5G-käyttötapausten testaamiseen sekä huoltokriittisten toimintojen varmentamiseen. Ne sisältävät verkon operoinnin, valvonnan, ylläpidon, vuosittaiset tarkastukset ja varaosien hallinnan.

Boldyn 5G-palvelu  täydentää ja korvaa esimerkiksi Wifi-yhteyksiä luotettavalla ulkotilojen verkolla, parantaa liikkeellä olevien laitteiden yhteyksien siirtymiä ja lisää antureiden ja kameroiden keräämän datan kapasiteettia varmistaen korkean käyttöasteen kriittisille laitteille.

Boldyn aikoo investoida 300 miljoonaa euroa tukeakseen yksityisverkkojen laajempaa käyttöönottoa maailmanlaajuisesti.

Lisää: Boldyn Networks (LINKKI) ja tuotetietoa Private 5G-palvelusta (LINKKI) sekä Cellnex/Edzcom-kauppatietote 1.3.2024 (LINKKI) sekä aiemmat privaattiverkkoja käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock

Päivitetty 24.10.2024 yrityskaupan taustoilla.