Murata esittelee tänään alkaneilla Electronica-messujen osastolla maailman ensimmäistä integroidun SIM-moduulin, joka on yhteensopiva uuden SGP.32 Remote SIM Provisioning (RSP) -ratkaisun kanssa.
Muratan iSIM (Integrated SIM) integroi SIM-kortin suoraan laitteen modeemipiirin sisään, jolloin erillistä fyysistä SIM-korttia ei tarvita. Tämä vähentää suunniteltavien laitteiden kokoa ja mahdollistaa paremman turvallisuuden.
Muratan Type 2GD Cat.M1/NB-IoT -yhteysmoduuliin, joka tukee ETSI/3GPP Release 17 -standardia. Uusi Type 2GD -moduulin iSIM toteutus perustuu saksalaisen Giesecke+Devrientin (G+D) korkeasti suojattuun SGP.32-yhteensopivaan SIM-käyttöjärjestelmään.
Uudenlainen iSIM yhdistettynä SGP.32 Remote SIM Provisioning (RSP) tekniikkaan tarjolla on joustavampi mobiiliverkon tilausprofiilien etähallinta, josta on hyötyö erityisesti mobiiliverkon välityksellä liikennöivien IoT-laitteiden kanssa.
GSMA-yhteisön SGP.32-spesifikaatio parantaa SIM-korttien etähallintaa. SGP.32 käyttää edeltäjäspesifikaation SGP.02 SMS-pohjaisen viestinnän sijaan nopeampaa ja luotettavampaa IP-pohjaista protokollaa.
Tarvittavat SIM-tunnisteet ja asetukset voidaan lähettää suoraan laitteisiin langattoman verkon kautta (OTA). Tämä helpottaa IoT-laitteiden SIM-profiilien lataamista, aktivoimista ja hallintaa huomattavasti.
Murata esittee Electronica-messuilla myös uuden Zencross Alliancen toimintaa, joka on maailmanlaajuinen mobiili IoT:n hallintaekosysteemi. Se tukee integroituja IoT-laitteistoja, laiteohjelmistoja ja verkkopalvelualustoja.
Zencross Alliance on suunniteltu kasvavaan määrään vähän tehoa kuluttavia IoT-matkapuhelinverkkoja käyttäviä sovelluksia. Niitä voivat olla esimerkiksi ältkaupunkien sovellukset, mutta myös teollisuuden, kalustojen ja omaisuuden seuranta sekä myyntipäätteet, maatalousratkaisut sekä älykkään kodinkoneet.
Zencrossin luvataan tarjovan ”avaimet käteen” -ratkaisun, jonka avulla yritykset voivat yksinkertaistaa maailmanlaajuisesti IoT-käyttöönottoaan. Alustan laitteistokomponentti koostuu Muratan kompaktista ja kustannustehokkaasta Cat.M1/NB- Type 2GD Cat.M1/NB-IoT-liitäntämoduulista.
Muratalla on saatavilla on kolme aloitussarjaa, mukaan lukien maailmanlaajuinen Cat.M1/NB-IoT-aloituspakkaus. Alusta tukee eri SIM-profiileja maailmanlaajuisesti yhdellä laitteistosuunnittelulla. Moduuli sisältää Integrated Universal Integrated Circuit Card (iUICC) toiminnallisuuden, jonka avulla se tukee SGP.32-yhteensopivia iSIM-sovelluksia.
Saksalainen Giesecke+Devrient (G+D) on toteuttanut moduuliin iSIM-kortin SGP.32-yhteensopivan käyttöjärjestelmän. SIM-käyttöjärjestelmä voidaan flashata moduulin iSIM-elementtiin tehtaalla valmiiksi haluilla ominaisuuksilla. G+D:n sekä Thalesin tarjoama iSIM-hallinta mahdollistaa myös uudelleenmäärityksen, jos SIM-profiilia on vaihdettava, kun IoT-laite on otettu käyttöön.
Zencross Alliance tarjoaa soceltajilleen yhtenäisen ydinverkon, joka sisältää Amazon Web Servicesin tukeuvan IoT-pilvipalvelun. Varmistaakseen turvallisen ja tehokkaan yhteyden se hyödyntää Aerisin liitettävyysalustaa Tartabitin kanssa.
Lisää: Murata (LINKKI), Type2GD-moduuli (LINKKI). Giesecke+Devrient (LINKKI), Zencross Alliance (LINKKI), Thales (LINKKI), Aeris (LINKKI) ja Tartabit (LINKKI) sekä tietoa uudesta Electronica2024-messujutusta (LINKKI).